Tuesday, February 11, 2014

A YEAR PAST !


Hi All,

Assalammualaikum :)

This is my first entry for this year ... just short speech. Life aku sangat miserable sejak kebelakangan tahun ni. Kisah keluarga, kisah kehidupan , kisah kerja semua serba tak kena. Tapi masih ada kebahagian dalam semua ni. Alhamdullilah


Anak2 makin membesar.. alhamdullilah. Masih nanny yang jaga, Rayyan dah 4 tahun so dah masuk PreSchool dekat CIC , Raiff insyallah April ni baru aku daftarkan and now die 2years+.  Moga2 semua baik2 belaka. Kerja aku masih terkial2 lagi. Ive left sunway for 1001 reason. Its okay, mungkin bukan rezeki aku dekat situ dan aku percaya Allah ada lebih baik untuk aku. Insyallah.


Okay, ada masa terluang aku akan mula menulis. banyak benda nak share nak cerita. :)




Tuesday, August 6, 2013

ANAKANDA BETA




Tak kanku biarkan walau ribut menyentakmu yang tidur
datang petir menyambar
jengking dan ular–
bonda takkan berundur

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa

kan ada satu ketika kau tak tahu mana nak pergi
jalan betul, anakanda,
tak jelas mata–
ambil yang sarat duri

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

ngeri tak terbayang mata
bonda takkan ada sentiasa
nanti moga kau tak lupa
bonda memujukmu, anakanda

hiduplah arjuna beta
biarkan jasad yang luka
selama tuhanmu ada
takkan engkau tercela

nyamanlah arjuna beta
mimpikan yang indah saja
nanti bila kau buka mata
semua tak serupa




P/S : Ini lagu hasil nukilan Kak Fynn Jamal untuk anak beliau Arjuna .. tajuk asal " Arjuna Beta"
lirik ini memang megambarkan begitulah kasihNya mama dekat anak2 mama

Rayyan Zikry & Raiff Zafry


EID MUBARAK 2013!!!


Hello , hari ni aku last day kerja ... #moon-walk sket ! Ahahhaha
esok dah start cuti sampai lah 14th Aug.. perghh rasa lama giler plak :)

So far preparation biasa2 ajer .. yang penting this time raya
we all semua balik kampung . Wahhh.. exsaited !
Bukan ape since aku kahwen , tak pernah lagi pepagi raya
kat kampung kuala pilah . Negori Sembilan.. tompek asal usul den tuh ! haha

This is first time for Mr. Hubs and my kiddos :)
Untuk tahun ni aku decide nak pakai kaler merah makngahhh !
Ahahahah .. barulah mengaummmm woi !
Tetiap aku yang pilih nak kaler ape .. so ada aku kesah ??

Okay lah ...

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 
MAAF ZAHIR & BATIN 
DARI SAYA SEKELUARGA 
Ampun maaf salah silap .. andai terkasar bahasa 
mintak diampunkan 

Yang balik kampung tu hati2 di jalan raya tau .. Ingatlah
orang yang tersayang .. yang raya dekat2 tu pon kena hati2
hati2 makan ... nanti badannnn mengembang balik !
Ahahahahhahah


Korang , nnt doakan2 aku supaya rajin2 update belog tau ..
aku bukan apa, now cam tengah bersemangat plak nk
update belog.. kuikuikuii!
takpe nnt kita tengok.... semangat ke tidokkkkk!

nak lagi semangatt.. ni TEASER baju raya we olsss sekeluargaaa
Miahahahhahahaha






Monday, August 5, 2013

Proud Of You My Baby !!!

 
 
 
 


" Rayyan Zikry is an advanced learner and very passionate in participating in class activity if there is no many people around him . He talks a lot and playful at the same time but easy to handle. He wouldn't volunteer himself to answer teacher's question but he will try his best to give a good answers if the teacher ask him question "



Thursday, August 1, 2013

BENCI


Aku benci dengar bebelan
AKu benci orang membebel2 dekat aku

Sebab tu aku tak cakap banyak dengan orang ..
cakap banyak serupa membebel bukan?

Aku jenis bangsa
kalau marah
Aku suka
pendam
senyap

diam tak cakap apa2

Tapi ... semua tu boleh jadi lain
kalau orang masih membuta tuli
membebel2
memekak2

Rasa nak tumbok jer !
Aku lawankan aje!

Ya .. tu keburukkan aku
AKu tak suka kofrontasi
AKu tak suka provokasi

Kalau pandai handle aku
Aku pon pandai nak manage kau !!